Postupak udomljavanja štićenika Udruge Šapica

 

Donosimo Vam kratak pregled koraka koje prolaze udomitelji kada žele udomiti nekoga od naših štićenika:

1. nakon što ste pročitali i proučili informacije o životinji koju želite udomiti, a koje su ispisane u Facebook albumu određene životinje ili oglasu na Njuškalu (ovisno o tome gdje je oglas uočen) ili proučili opće uvjete udomljavanja na našoj web stranici (imajte na umu da se neke životinje udomljavaju isključivo u određene uvjete – te detalje možete pronaći u FB albumima i oglasima na Njuškalu)

  1. javite nam se na:sapica@sapica.hr ili u FB inbox sa svojim podacima: ime, prezime,            

adresa, kontakt broj

ili nas zovite/pošaljite sms na broj naveden u oglasu, ali imajte na umu da ne možemo razgovarati u bilo koje doba dana i noći, da nas ponekad nećete moći dobiti niti u nekoliko pokušaja i sl. – budite strpljivi

  1. dogovaratetermin posjeta volontera
  2. “odrađujete”upoznavanje s volonterom te nakon toga, ukoliko ste dobili zeleno svjetlo (a s obzirom na to da su uvjeti udomljavanja za svaku životinju jasni, ne bi trebalo biti nesporazuma),
  3. dolazite po životinjuna dogovoreno mjesto (azil/privremeni smještaj) osim u slučaju da je pitanje prijevoza riješeno ranije (npr. ukoliko nemate prijevoz, a netko od volontera je u mogućnosti uskočiti)
    6. potpisujete Udomiteljski ugovor koji možete pročitati ovdje: http://sapica.hr/psi-za-udomljenje/udomiteljski-ugovor/

    Nadamo se da smo olakšali svima koji su zainteresirani za udomljavanje naših štićenika.

Napomena: sam postupak traje najmanje nekoliko dana, ovisno o dogovoru i vremenu koje volonteri Udruge imaju na raspolaganju. Molimo Vas za strpljenje.