S obzirom na to da radimo isključivo u najboljem interesu naših štićenika, postoje uvjeti koje udomitelji naših štićenika moraju ispunjavati. U kratkim crtama donosimo uvjete udomljavanja koji su već dugo na snazi i molimo sve potencijalne udomitelje da najprije dobro razmisle ispunjavaju li ih zaista.

Uvjeti za udomljavanje pasa:

 1. Psi Udruge Šapica udomljavaju se u stan ili kuću s dobro ograđenim dvorištem ukoliko bi pas izlazio iz kuće
 2. Lanac, box i sl. ne dolaze u obzir!
 3. Obavezan je pristup kući
 4. Kastracija je obaveza udomitelja ukoliko pas još nije kastriran, a mora biti. U tom slučaju Udruga osigurava povoljniju cijenu kastracije kod veterinara kojeg odredi Udruga (udomitelj bira između nekoliko ponuđenih)
 5. Suglasnost svih članova kućanstva o držanju psa
 6. Briga o psu u skladu sa Zakonom o zaštiti životinja
 7. Osigurana veterinarska skrb u slučaju potrebe
 8. Posjet volontera prije udomljavanja
 9. Potpisivanje Udomiteljskog ugovora
 10. U slučajevima udomljavanja u podstanarstvo, obavezna je potvrda stanodavca da se slaže s držanjem životinja
 11. U nekim slučajevima udomljavanja psa, odstupamo od uvjeta pristupa kući, ali je to posebno naglašeno u oglasu
 12. Ukoliko se istovremeno udomljavaju dva psa, postoji mogućnost udomljavanja bez pristupa u kuću uz uvjet toplog mjesta za spavanje
 13. Udomljavanje je moguće u Zaprešiću, Zagrebu i bližoj okolici. U ostala mjesta moguće je ukoliko je netko od volontera Udruge ili sestrinskih udruga u mogućnosti doći na upoznavanje s udomiteljem

Napomena: Ovo su opći uvjeti udomljavanja štićenika Udruge Šapica. Neki od naših štićenika udomljavaju se isključivo u određene uvjete (neki psi/mačke ne mogu živjeti u stanu/gradu ili pak provoditi dio vremena u dvorištu).