Ne zovite nas za nađene životinje,ranjene,bolesne,napuštene,zlostavljane,za svoje kućne ljubimce koje želite dati nama itd. 


NE MOŽEMO POMOĆI,DOŠLI SMO DO KRAJA!


Udruga Šapica nema više smještajnih kapaciteta jer nas sa svih lokacija tjeraju van,ni financijske mogućnosti niti ljudske potencijale za pomoći, a najmanje imamo nade da će se išla pomaknuti s mrtve točke. 
Od studenog 2013. naše nadasve skromno sklonište Dubravica je zatvoreno…novog kako stvari stoje neće biti…


Udruga je u međuvremenu našla adekvatno zemljište za novi azil,ali to nikog od odgovornih iz lokalne zajednice ne zanima. Em nemamo novaca za zemljište koje košta 38 600 eura, em nas nitko od grada Zaprešića nikada nije pozvao na razgovor niti nas se gleda kao ozbiljnog partnera. Jedino je općina Bistra dala svoju suglasnost da na navedenom zemljiištu smije biti azil.
Naglašavamo da ne možemo ići u projekt kupnje zemljišta i izgradnje skloništa sami. 


Mi smo obični mali ljudi volonteri,trebamo pomoć lokalne samouprave jer to je i njihova dužnost i obaveza da naše područje ima sklonište.
Mjesecima nas se ignorira i izbjegava,nikada nije održan sastanak sa nama da riješimo zajednički ovaj problem,a mi nudimo jednostavnu soluciju.


OVIM PUTEM ŠALJEMO APEL GRADU ZAPREŠIĆU I SVIM OPĆINAMA (općine: Brdovec,Bistra, Marije Gorica, Jakovlje,Luka, Pušća i Dubravica) DA SE KONAČNO RIJEŠI OVAJ PROBLEM,DA SVI ZAJEDNO SJEDNEMO ZA STOL I NAĐEMO ZAJEDNIČKO RIJEŠENJE. 


NE MOŽEMO JEDNI BEZ DRUGIH SAMO ZAJEDNO MOŽEMO!


Od zatvaranja skloništa Dubravica Udruga Šapica je i dalje o svojem trošku i resursima sklanjala napuštene pse iz Zaprešića i 7 okolnih općina.
Dalje više ne možemo-ovim putem to dajemo na znanje svim građanima i gradu Zaprešiću i okolnim općinama -što smo spasili smo spasili to je od zatvaranja skloništa Dubravica ukupan broj od 67 pasa.
Trenutno na skrbi imamo 55 pasa na više lokacija i svi hitno moraju naći nove smještaje jer nas od svukuda tjeraju van jer psi laju i smetaju.
Zato ovim putem pozivamo sve potencijalne udomitelje da nam se jave-našim psima je jako,jako hitno da nađu dobre domove jer uskoro neće imati gdje biti…
Cilj nam je udomiti čim prije preostalih 55 pasa,a šta će iza toga biti ne znamo to nije u našim rukama…


JOŠ JEDNOM ŠALJEMO APEL GRADU ZAPREŠIĆU I NADLEŽNIMA MOLIMO, PREKLINJEMO POMOZITE, DOGOVORIMO SE!
NE MOŽEMO JEDNI BEZ DRUGIH,TO JE NAŠ ZAJEDNIČKI PROBLEM!
GURALI SMO SAMI KOLKO SMO MOGLI, ALI DALJE NE MOŽEMO!


DAJEMO GRADU,OPĆINAMA I SVIM GRAĐANIMA OVOGA KRAJA NA ZNANJE DA UDRUGA ŠAPICA S DANAŠNJIM DANOM 30.04.2014. NEĆE ZBRINUTI VIŠE NI JEDNOG NOVOG PSA S CESTE!